Heerlijk wonen
in De Panne.

De Panne is de zuidelijkste badplaats van België, heeft het breedste zandstrand van ons land en is als enige kustplaats volledig omringd door een groene gordel van natuurgebieden. Een derde van alle Belgische duinen is hier te vinden. Maar de natuurpracht is niet de enige reden waarom het hier zalig wonen is. Met een bruisend winkelcentrum, een ruim horeca-aanbod en een hart voor cultuur, is De Panne de ideale thuis voor levensgenieters.

Wandel- en
fietsparadijs

De natuurpracht die alomtegenwoordig is in De Panne, nodigt uit tot urenlang wandelen, fietsen en heerlijk ontspannen. Met zes beschermde natuurgebieden, is de biodiversiteit groot en het landschap erg divers. Duinenzee is genesteld tussen de Westhoekduinen en de zee. Van hieruit vertrekken heel wat fietstochtjes en wandelpaden naar het naburige Koksijde, over de grens met Frankrijk of de weidse polders in. Het uitgestrekte Westhoekreservaat , de waardevolle fossiele duinen van Cabour of de Oosthoekduinen, het Calmeynbos of de mooie vijvers Markey: de natuur in en om De Panne verveelt nooit.

Een droom voor
levensgenieters

Van sterrenzaak tot snelle lunch, van high tea tot een frisse pint: met bijna zestig horecazaken en zeventien hotels, is De Panne de kustgemeente bij uitstek voor levensgenieters. Op de zeedijk, in het centrum en het hinterland: heerlijke adresjes zijn hier werkelijk overal te vinden. Zowel liefhebbers van de gezellige bruine kroeg, als de elegante sterrenzaak of knusse brasserie vinden hier beslist hun gading. De Franse savoir-vivre is hier duidelijk de grens overgestoken.

Zondag shopdag

Ook om te winkelen is De Panne de place to be en de vernieuwde, levendige Zeelaan ➌ dé winkelstraat. Hier vindt u vele kleinere boetieks naast grotere zaken. De meeste daarvan zijn ook open op zondag.

Trek erop uit
met de kleinkids

De kleinkinderen, neven en nichtjes zullen maar wat blij zijn met familie in Duinenzee. Een bezoekje zal elke keer een groot feest zijn. Ze kunnen ravotten in de duinen, het strand gaan verkennen of de ‘billenkar’ nemen – zo noemen echte Pannenaars de gekende gocarts – terwijl u rustig een koffie drinkt op het duinenterras. En er valt nog veel meer te beleven. Wie De Panne zegt, denkt Plopsaland, dé attractie voor het hele gezin. Maar ook een bezoekje aan de Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde, compleet met virtual-reality-ervaring loont zeker de moeite. Of treed een dagje in de voetsporen van echte ridders in kasteel Beauvoorde in Veurne. Ook samen minigolfen met een lekkere wafel of ijsje als bonuspunt is altijd een voltreffer.

Elk seizoen
iets te beleven

Natuurliefhebber of liever een streepje cultuur? In De Panne valt heel wat te zien en te doen. Werp een blik in retrohuis ‘De Viswinkel’ in de Zeelaan en stap even verderop Cultuurhuis De Scharbiellie binnen voor een rondgang doorheen een indrukwekkende Oceanische kunstcollectie. Nog meer nostalgie vindt u in de oude stelplaats van De Lijn met tramstellen uit de vorige eeuw, of in het Nostalgisch Mediamuseum . Voor de perfecte combinatie cultuur en natuur moet u in het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatiecentrum Duinpanne zijn. Dat informeert en exposeert rond de thema’s zee, strand en duinen. Vandaaruit vertrekken ook heel wat wandelingen in het Calmeynbos . En na die inspanning kunt u heerlijk verpozen op het gezellige terras.

Meer informatie
over Duinenzee?

Bij het verzenden gaat u akkoord
met onze privacy voorwaarden.