Wat is een erkende assistentiewoning?

Voor het grootste deel is een erkende assistentiewoning een privéappartement zoals een ander. Je woont er helemaal zelfstandig en bent vrij om te doen en laten wat je wil.

Voor het grootste deel is een erkende assistentiewoning een privéappartement zoals een ander. Je woont er helemaal zelfstandig en bent vrij om te doen en laten wat je wil.

Het verschil?

De appartementen zijn zo gebouwd en ingericht zodat je dat vrije leven ook zo lang mogelijk kan blijven leiden. Waar nodig met een beetje extra hulp van thuisverpleging of wat handige extra diensten.

Assistentiewoningen die voldoen aan de wettelijke vereisten, krijgen een officiële erkenning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. En wie dacht dat er in een residentie met assistentiewoningen alleen maar oude mensen wonen, komt bedrogen uit: één vierde van de bewoners mag jonger zijn dan 65 jaar.

Tal van extra’s,
zonder verplichting

In Duinenzee hechten we veel belang aan de individuele wensen en noden van onze bewoners. Privacy, discretie, respect en autonomie zijn hier de sleutelwoorden. In Duinenzee kan je kiezen uit een hele lijst aan extra services en ondersteuning, zonder enige verplichting.

Op de basisdiensten na, waaronder het onderhoud en gebruik van de gemeenschappelijke delen en een bijdrage voor de woonassistent, betaal je enkel voor de diensten die je extra aanvraagt. Een poetsbeurt van je appartement, bijvoorbeeld, of een herstelling of een maaltijd aan huis. De woonassistent helpt je om voor elke klus de juiste partij te vinden, maar je bent altijd vrij om zelf iemand aan te stellen.

Voel je echt thuis,
je leven lang

In je instapklare nieuwbouwappartement in Duinenzee voel je je meteen thuis. Elke woning is degelijk en energiezuinig gebouwd met alle modern comfort, en heeft veel licht en een ruim terras met prachtig uitzicht op de omgeving. De services en faciliteiten in de residentie evenaren die van een luxehotel. Het is duidelijk: hier kan je echt genieten van je vrije tijd.

Tegelijkertijd zijn de appartementen opgevat als levensloopbestendige woningen: geen drempels of trappen, brede deuropeningen, ergonomische keukens en badkamers én een discrete alarmknop, just in case. Goed om te weten: Duinenzee is gekoppeld aan een woonzorgcentrum. Mocht het ooit nodig zijn, dan kan je daar een beroep op doen en hoef je niet nog eens te verhuizen.

Een fiscaal gunstig
appartement aan zee

De strandappartementen in Duinenzee zijn officieel erkend als assistentiewoning. Een belangrijk kwaliteitslabel, waardoor je weet dat je hier in veilige handen en goed omringd bent, in een appartement dat voorbereid is op eender welke toekomst. De erkenning betekent ook dat je als koper in aanmerking komt voor een aantal fiscale voordelen: je betaalt slecht 12% btw in plaats van 21% én je bent vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Erkende
assistentiewoningen
voldoen minstens aan
volgende eisen:

Raadpleeg de meest recente regelgeving op
www.vlaanderen.be/assistentiewoningen-serviceflats

Meer informatie
over Duinenzee?

Bij het verzenden gaat u akkoord
met onze privacy voorwaarden.