De Panne: de ideale rustplek
voor levensgenieters

Toen ze een advertentie van Skyline Europe zagen, waren de 70-jarige Hubert en zijn vrouw Léa meteen overtuigd dat Duinenzee iets voor hen was. “De unieke en rustige omgeving heeft ons meteen overtuigd”, zegt Hubert. “Duinenzee ligt pal naast een natuurgebied. Het uitzicht is hier fantastisch.”

Duinenzee in De Panne heeft inderdaad een droomligging. Als enige residentie aan de Belgische kust is het gebouwd óp het strand, omgeven door een indrukwekkend duinenlandschap en met adembenemend zicht op onze mooie Noordzee. Je woont er bovendien naast het pittoreske vissersdorp en op de grens met Frankrijk.

“De omgeving is super”, vertelt Léa. “De Panne is een gezellige kustgemeente met een levendige zeedijk en een bruisend centrum. Het heeft bovendien een groot aanbod qua kusttoerisme, maar toch is het absoluut niet snobistisch. De ligging vlakbij de Franse grens maakt dat het hier een tweetalige omgeving is, en dat is een voordeel voor Franstaligen zoals wij.”

Imposant duinenlandschap

De Panne is de zuidelijkste badplaats van België. De kustgemeente dankt haar naam aan de imposante duinpan waarin de alleerste bewoners zich kwamen vestigen. De Panne heeft het breedste zandstrand van ons land en is als enige kustplaats volledig omringd door een groene gordel van natuurgebieden. Wist je dat een derde van alle Belgische duinen hier te vinden is?

Tien plekken om te ontdekken

Kinderen of kleinkinderen op bezoek? Wist je dat de onmiddellijke omgeving van Duinenzee meer te bieden heeft dan de “billenkarren” op de dijk en het (terecht) populaire Plopsaland? Deze plekken zijn je bezoek ook meer dan waard…

Nog meer uitjes en bezienswaardigheden vind je op depanne.com

Duinenzee ligt tussen de Westhoekduinen en de zee. “De natuur hier verveelt nooit”, zegt Natacha Vandycke, sitemanager van Duinenzee. “De residentie grenst aan natuurgebied De Westhoek, een immens beschermd duinenlandschap en het oudste natuurreservaat van Vlaanderen. Het werd opgericht in 1957.” De duinpannen strekken zich uit van De Panne tot Frankrijk en beslaan een gebied van 340 hectare. Het hart daarvan, een immense stuifduin van 100 hectare, wordt de Sahara van De Panne genoemd of ook de Wandelduin, omdat de grote zandmassa zich langzaam van Oost naar West verplaatst… of wegwandelt.

“Met bijna zestig horecazaken en zeventien hotels, is De Panne de kustgemeente bij uitstek voor levensgenieters.”

De ongerepte stranden en uitgestrekte duinenlandschappen nodigen uit tot urenlang wandelen en fietsen. En heerlijk ontspannen! In De Panne vertrekken heel wat fietstochtjes en wandelpaden naar het naburige Koksijde, over de grens met Frankrijk of de weidse polders in.

Een thuis voor levensgenieters

Toch is de natuurpracht niet de enige reden waarom het hier zalig wonen is. Ook de Franse savoir-vivre is hier duidelijk de grens overgestoken. “Met bijna zestig horecazaken en zeventien hotels, is De Panne de kustgemeente bij uitstek voor levensgenieters”, aldus Vandycke. “Op de zeedijk, in het centrum en het hinterland: heerlijke adresjes zijn hier werkelijk overal te vinden. Je hebt hier gezellige bruine kroegen, maar ook elegante sterrenzaken of knusse brasseries.”

Ook voor shopaholics is De Panne steeds meer de place to be: de vernieuwde, levendige Zeelaan is dé winkelstraat van de gezellige kustgemeente. Je vindt er heel wat kleinere boetieks maar ook grotere ketens. De meeste winkels zijn overigens ook open op zondag.

Nog niet uitgeshopt? De kusttram brengt je in geen tijd naar Oostduinkerke of Nieuwpoort, waar ook tal van modezaken en restaurants te vinden zijn. Beslist de moeite waard om er eens een dagje te gaan rondkuieren.

Meer informatie
over Duinenzee?

Bij het verzenden gaat u akkoord
met onze privacy voorwaarden.