Op de koffie bij de eerste
bewoners van Duinenzee

Iets meer dan een maand geleden opende Duinenzee officieel de deuren op het strand van De Panne. Op de grote toestroom van bewoners is het in de erkende assistentiewoningen nog even wachten, maar de early adopters maakten hun intrede al. Wij klopten even aan en vroegen hen hoe ze het leven in één van de meest prestigieuze en luxueuze residenties van ons land ervaren. Een sneak peak in Duinenzee…

Prachtige natuur

Duinenzee ligt tussen de Westhoekduinen en de zee. De natuur in en om de residentie verveelt nooit. Niet verwonderlijk dus dat het zo’n aantrekkingskracht uitoefende op Lisette en haar man Romain, die vanuit Antwerpen naar Duinenzee verhuisden. “Wij zochten een assistentiewoning zo dicht mogelijk bij de zee. Via een zoektocht op het internet kwamen we bij Duinenzee terecht”, zegt Lisette. “Gelukkig maar”, vult haar man Romain aan. “Dit is alles wat we zochten: gezonde zeelucht, aangename wandelingen op het strand en stilte. Vergeleken met de drukte van Antwerpen valt vooral de rust heel erg op.”

De streek rond De Panne staat bekend om zijn brede ongerepte stranden en uitgestrekte duinenlandschappen. Natuurliefhebbers zoals Leon G. en zijn vrouw Diane kunnen hun hart ophalen in het uitgestrekte Westhoekreservaat, de waardevolle fossiele duinen van Cabour of de Oosthoekduinen, het Calmeynbos of de mooie vijvers Markey. “De omgeving van Duinenzee is geweldig,” glundert Leon. “Ik ben jarenlang natuurgids geweest in De Panne. Ik kan enorm genieten van de prachtige natuur hier. Je kan hier urenlang wandelen, fietsen en heerlijk ontspannen. Wist je dat er hier maar liefst zes beschermde natuurgebieden in de nabije omgeving zijn?”

Vriendelijk personeel

Behalve de prachtige omgeving heeft Duinenzee volgens haar eerste bewoners nog heel wat andere troeven. Herwig en Elsa V.D. ontdekten de site toen ze er toevallig voorbijwandelden. Behalve de prachtige kust appreciëren zij vooral de goede hulp van het personeel. “Door corona is alles nog niet zoals het moet zijn,” zegt Elsa, “maar daar komt snel verandering in. Binnenkort kan het Grand Café open. Lekker eten op het terras, daar kijk ik enorm naar uit. Toch hebben we niet te klagen, want het personeel hier zorgt supergoed voor ons.”

“Klopt,” beaamt Diane. “Voor ons waren veiligheid en comfort de belangrijkste redenen voor onze verhuis naar hier. Voor mensen van onze leeftijd is dat belangrijk. De rustige sfeer, medische bijstand wanneer we ‘t nodig hebben, het comfort van de geweldige faciliteiten hier. En het lekker eten, want hoewel het restaurant nog niet open is, zorgt het vriendelijke personeel hier heel goed voor ons.”

“Als je hier als eerste bewoner toekomt, dan weet je dat alles nog in zijn kinderschoenen staat”, legt Romain uit. “Om het echt gezellig te maken, moet er nog wat veranderen. Dat komt wel. We hebben geduld, want we zitten hier goed.”

“Er moeten nog mensen bijkomen”, vult Herwig aan. “We zijn momenteel maar met een paar koppels. Eens er wat meer mensen zijn en de georganiseerde activiteiten worden opgestart, dan zullen we pas echt het voordeel van Duinenzee ontdekken. En dan kunnen we samen op het terras van de brasserie genieten van het eerste lentezonnetje.”

Meer informatie
over Duinenzee?

Bij het verzenden gaat u akkoord
met onze privacy voorwaarden.